Zaloguj się
Załóż konto
Menu
Oferta edukacyjna
Wychowanie przedszkolne
Materiały ogólnodostępne
– wybierz serię i pobieraj.
Zaloguj się
– aby mieć pełny dostęp do
Twoich przedmiotów
Szkoła podstawowa klasy 1–3
Materiały ogólnodostępne
– wybierz serię i pobieraj.
Zaloguj się
– aby mieć pełny dostęp do
Twoich przedmiotów
Szkoła podstawowa klasy 4–8
Materiały ogólnodostępne
– wybierz serię i pobieraj.
Zaloguj się
– aby mieć pełny dostęp do
Twoich przedmiotów
Szkoły ponadpodstawowe
Materiały ogólnodostępne
– wybierz serię i pobieraj.
Zaloguj się
– aby mieć pełny dostęp do
Twoich przedmiotów
Szkoły językowe i uczelnie
Szkoły językowe i uczelnie
Materiały ogólnodostępne
– wybierz serię i pobieraj.
Zaloguj się
– aby mieć pełny dostęp do
Twoich przedmiotów
Zaloguj się
Załóż konto
To jest chemia ZR
Łatwo i szybko wyszukaj materiały do zajęć
Część
Wszystkie części
Dział
Wszystkie działy
Temat
Wszystkie tematy
Do wysłania uczniom (154)
data:
najnowsze
1
2
3
4
...
9
Znajdź
Kategorie
pokaż wszystkie
Prowadzenie lekcji
Do wysłania uczniom
Materiały prezentacyjne
Filtry
Filtry
Do wysłania uczniom
Karty pracy (1)
Materiały „do ćwiczenia” (23)
Materiały interaktywne (4)
Materiały multimedialne (122)
Odpowiedzi „do ćwiczenia” (5)
Zobacz wyniki (154)
Filtruj materiały
data:
najnowsze
\ Część 2
Lista dodatkowych materiałów dla uczniów, To jest chemia, zakres rozszerzony cz. 2.
41 kB
docwiczenia.pl – materiały, Materiały „do ćwiczenia”
Zaloguj się, by mieć dostęp
\ Część 1 \ Systematyka związków nieorganicznych \ 20. Sole
Czym jest sól kuchenna?
Zaloguj się, by mieć dostęp
\ Część 1 \ Reakcje w wodnych roztworach elektrolitów \ 40. Dysocjacja elektrolityczna
Na czym polega dysocjacja jonowa chlorku sodu?
Zaloguj się, by mieć dostęp
\ Część 1 \ Systematyka związków nieorganicznych \ 20. Sole
Jak otrzymać chlorek sodu w pracowni chemicznej?
Zaloguj się, by mieć dostęp
\ Część 2 \ Wielofunkcyjne pochodne węglowodorów \ 32. Polisacharydy
Film 59. "Odróżnianie włókien naturalnych pochodzenia zwierzęcego od włókien naturalnych pochodzenia roślinnego"
Zaloguj się, by mieć dostęp
\ Część 1 \ Systematyka związków nieorganicznych \ 20. Sole
Jakie znaczenie i zastosowania ma chlorek sodu?
Zaloguj się, by mieć dostęp
\ Część 2 \ Wielofunkcyjne pochodne węglowodorów \ 32. Polisacharydy
Film 56. "Wykrywanie skrobi w artykułach spożywczych"
Zaloguj się, by mieć dostęp
\ Część 1 \ Wiązania chemiczne \ 10. Rodzaje wiązań chemicznych
W jaki sposób chlor łączy się z sodem?
Zaloguj się, by mieć dostęp
\ Część 2 \ Wielofunkcyjne pochodne węglowodorów \ 32. Polisacharydy
Film 58. "Odróżnianie jedwabiu sztucznego od naturalnego"
Zaloguj się, by mieć dostęp
\ Część 2 \ Wielofunkcyjne pochodne węglowodorów \ 32. Polisacharydy
Film 55. "Badanie właściwości skrobi"
Zaloguj się, by mieć dostęp
\ Część 2 \ Wielofunkcyjne pochodne węglowodorów \ 31. Disacharydy
Film 53. "Badanie właściwości sacharozy"
Zaloguj się, by mieć dostęp
\ Część 2 \ Wielofunkcyjne pochodne węglowodorów \ 30. Monosacharydy
Film 52. "Odróżnianie glukozy od fruktozy"
Zaloguj się, by mieć dostęp
\ Część 2 \ Jednofunkcyjne pochodne węglowodorów \ 24. Amidy
Film 43. "Mocznik jako pochodna kwasu węglowego"
Zaloguj się, by mieć dostęp
\ Część 2 \ Wielofunkcyjne pochodne węglowodorów \ 30. Monosacharydy
Film 50. "Reakcja glukozy z amoniakalnym roztworem tlenku srebra(I) – próba Tollensa"
Zaloguj się, by mieć dostęp
\ Część 2 \ Wielofunkcyjne pochodne węglowodorów \ 30. Monosacharydy
Film 49. "Badanie właściwości fruktozy"
Zaloguj się, by mieć dostęp
\ Część 2 \ Wielofunkcyjne pochodne węglowodorów \ 30. Monosacharydy
Film 48. "Badanie właściwości glukozy"
Zaloguj się, by mieć dostęp
\ Część 2 \ Wielofunkcyjne pochodne węglowodorów \ 29. Sacharydy
Film 47. "Badanie składu pierwiastkowego sacharydów"
Zaloguj się, by mieć dostęp
\ Część 2 \ Wielofunkcyjne pochodne węglowodorów \ 28. Białka
Film 46. "Reakcje charakterystyczne białek"
Zaloguj się, by mieć dostęp